Káva, Peru El Basal

Vyvážená zrnková káva vhodná, jak na espresso nebo alternativní přípravu, jako je AeroPress, french press. Chuťový profil ananasu, čokolády s pomerančem. Více
Kód produktu: P00298Doprava a platba
Detailní popis produktu
Tato káva pochází z farmy El Basal v oblasti Chontali Jaen, kterou spravuje skupina malých pěstitelů. Farmě, která se rozkládá na 15 hektarech v nadmořské výšce 1400-1750 m n.m., dominují odrůdy Catimor, Caturra, Bourbon a Typica. Kávové třešně jsou promyté a fermentovány po dobu 48 hodin, následně se suší na slunečních terasách po dobu 14 dní. Káva je poté odvezena do skladu společnosti Falcon Jaen, kde se hodnotí její kvalita. Společnost Falcon se zavazuje platit farmářům 30 % nad místní tržní cenu, což významně přispívá k živobytí farmářů a jejich rodin. Po kontrole a zabalení je káva přepravena do závodu Café Selva Norte SAC, kde je důkladně zkontrolována a připravena k přepravě na pobřeží. Káva v Peru se začala pěstovat kolem roku 1700 a farmáři zde dodržují ekologické zásady, protože nemají přístup k pesticidům a chemickým hnojivům.
Peru je skvěle vyvážená káva, oblibu si tak u ní najde každý, ať už má raději alternativní přípravu nebo espresso.
Velikost balení: 100g
Zpracování: washed (promytou metodou)
Odrůda: Caturra, Bourbon a Typica
Oblast: Chontali
Nadmořská výška: 1400 až 1750 m.n.m.
Chuťový profil: ananas, červené bobule, čokoláda s pomerančem, třtinový cukr a tofíková dochuť
Cupping skóre: 86
Charakteristika: vyvážená káva vhodná jak na espresso, moka konvičku a džezvu tak i na alternativní přípravu jako je AeroPress, clever dripper, el. překapávač, french press, V60, vacuum pot.
Výrobce:
Pražírna Lunga
J. Baráka 452, Bzenec 696 81
Související produkty5


Káva, Brazílie Chapadao


Káva, Čína KongQue


Káva, Etiopie Daanisa Organic

Káva s mandlovou příchutí - mletá
