Špekové koření klasik
Špekové koření v podobě farmářského špeku a fermentované cibule je velmi oblíbené a vyhledávané zejména v kuchyni. Patří mezi nejoblíbenější. Více
Kód produktu: P00323Doprava a platba
Detailní popis produktu
Kde využít?
Do masitých a gulášových pokrmů, omáčky, polévky. Skvěle dochutí vařená nebo míchaná vejce nebo jen tak posypat namazaný chléb s máslem. Lze použít i při pečení pečiva. Hodí se také na dohucení šťouchaných brambor, dušeného zelí nebo dle vlastní fantazie. :)
Na tuku hezky rozvoní, v jídle dochutí a na talíři zakřupe.
Obsah balení: 50 g nebo 300 g
Balení: Výhodou je, že se balí do sáčků se zipem, který umožňuje opětovné uzavření.
Složení: Cibule, sůl max 30 %, vepřová slanina
Může obsahovat stopy alergenu hořčice, skořápkových plodů ,celeru a sezamu.
Skladujte v suchu a při pokojové teplotě.
Všechna koření jsou vyráběna ojedinělým způsobem tzv. Fermentací.
Čerstvá zelenina, ovoce a bylinky zrají v sudu bez přístupu vzduchu od jednoho do cca tří měsíců, podle druhu fermentovaných přísad. V sudu probíhá proces kvašení - tím se výrazně zintenzivní chuť, vůně a také barva potravin.
Fermentace je to naprosto přirozený proces, který:
konzervuje potravinu
násobí živiny
vytváří prospěšné enzymy, vitamin B, omega 3 mastné kyseliny a další kmeny probiotik
Po procesu fermentace nastává proces sušení, které probíhá při pokojové teplotě od 20 do 30 stupňů -> nízká teplota sušení je potřebná k zachování kvality koření.
Výrobce:
Lussk
Mistřice 95
687 12 Mistřice